بعد از مدتها بود که در سینما بلند میخندیدم. در حد قهقهه به خاطر همین احساس خوبی که در زمان دیدن فیلم داشتم شما را به دیدن «هیچ» توصیه میکنم.
من «بیست» کار قبلی کاهانی را هم دوست داشتم. نگاه او به فقر یک نگاه تحقیرآمیز نیست و از فقر و نداری سواستفاده نمیکند. در واقع هیچ و بیست دو روی یک سکه است. در بیست ریتم آرام است ولی در هیچ ریتم به هم میریزد و حتی قصه به مرز آنارشی میرسد. اما گذشته از همه اینها فیلم طنز تلخ کمیابی دارد که در فیلمهای دیگر ایرانی نمیتوانید سراغ بگیرید. شاید همان لغت گروتسک بتواند آن را بیان کند. شما میخندید و از خندهی خودتان شرم میکنید.
در لینکهای آخر مطلب میتوانید از جنبههای مختلف دربارهی هیچ بخوانید. فیلم گذشته از پایانبندی میتواند به خوبی انواع تماشاگران را سرگرم کند اما این مساله باعث نشده است که کارگردان از جنبههای دیگر غافل شود. در تحلیل من هیچ اشارتی به موقعیت تاریخی ایران بود. نشانههایی هم در تایید این جنبه از فیلم دارم. نادر سیاه دره در چند نما لباس تیم ملی ایران را پوشیده است و حتی قصه نیز به گونهای نمادین است. نادر نفت است یک منبع که برای به دست آوردن آن زحمن زیاد نمیکشند. و ایرانیهایی که زندگی بخور و نمیز خود را به امید نفت کنار میگذارند بدون آن که بتوانند به آن دست یابند.
فیلم را سه شنبه هفته قبل دیدم و نشد آن وقت بنویسم و حرام شد اما باید شما را به دیدن آن توصیه میکردم.
پیشنهاد: هر طور که هست ببنید
نویسنده: عبدالرضا کاهانی، حسین مهکام، کارگردان: عبدالرضا کاهانی، تهیه کننده: سلیمان علیمحمد، عبدالرضا کاهانی، مدیرفیلمبرداری: مسعود سلامی، طراح صحنه و لباس: عبدالرضا کاهانی، صدابردار: جهانگیرمیرشکاری، طراح گریم: نوید فرح مرزی، مدیرتولید: طهورا ابوالقاسمی، برنامهریز: مهران احمدی، دستیارکارگردان: دانش اقباشاوی، مجید دربهشتی. سینماهای نمایش دهنده: سپیده، عصرجدید، فلسطین، آزادی و…
بازیگران: مهدی هاشمی، «نادر سیاه دره»، پانتهآ بهرام، «محترم»، مهران احمدی، «بیک»، احمد مهرانفر، «عادل»، نگار جواهریان، «لیلا»، مرضیه برومند، «عمه»، باران کوثری، «یکتا»، صابر ابر، «نیما»، پوریا ایمانی، علیرضا سلیمی، احسان بیستون، علیرضا استادی، علی اصغر کردبچه، فرخنده فرمانیزاده، مجید صفری، امیر سفیری، محمد جواهری، رضا نادری و نیره فراهانی، «سیما».
هیچ به عنوان یک گروتسک: نقد محسن آزرم منتشر شده در نشریهی فیلم
مرور نشریه پنجره بر آثار عبدالرضا کاهانی
فیلم خوب از همان اولش معلوم است: نوشتهی امیر قادری دربارهی هیچ
سر هرمس وبلاگستان چیزی را در هیچ دوست داشته
نوشتهي ارش پارسا در رادیو زمانه
لینک دانلود فیلم گیرت میاد؟
هنوز روی پرده است باید شش ماهی صبر کنی تا بیاد توی شبکه ویدیویی حالا موقتاً برو بیست رو ببین
پس بی زحمت لینک همان بیست رو بده
سلام. من ندیده از همان روز اکران توی جشنواره فجر 88 به همه توصیه می کردم در اولین فرصت فیلم را ببینند. اما هنوز خودم ندیدم. محمد وقتی دانلود کردی یعنی همن 6 ماه بعد برای من هم کپی کن رو فلش.
فقر سینمای ایران را لااقل پولدار کرده، جوایز هیچ هم در راه است.
نه اتفاقا هیچ اصلاً فرم جشنوارهای ندارد و در بیرون از کشور در جشنواره شرکت نخواهد کرد. در جشنواره فیلم فجر هم تنها یک سانس اکران شد. شاید در جشن خانه سینما با اقبال روبهرو شود